Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow Dr. Cevdet AYKAN
Dr. Cevdet AYKAN

Erbaa Derneğinin 2010 yılı Geleneksel gecesine davet ettiğimiz Dr Cevdet AYKAN'ın Dernek Başkanımız Prf.Dr.Ceyhun ORAL' a yazdığı mektup.

21. MAYIS .2010

SAYIN CEYHUN,
        İSTANBULLU ERBAALI HEMŞEHRİLERİMİN TOPLANTISINA DAVETİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM.29 MAYISTA YURTDIŞINDAYIM. TOPLATINIZDA SİZLERLE BERABER OLAMAMAKTAN CİDDEN ÜZGÜNÜM.

İNSAN HAYATININ OLGULARI KENDİ ANILARI İÇİNDE ANLAMLIDIR.DAVETİNİZ BENİ 1930-1940 LI YILLARIN ERBAA'SINI ANIMSATMAYA YÖNELTTİ.  O YILLARDA İSTANBUL'UN NÜFUSU 800 BİN CİVARINDAYDI.ERBAA'DA KONUŞMALARDA,HAYALLERDE İSTANBUL YOKTU.İSTANBUL'DA DA ERBAALI  8-10 KADARDI.BEN ONLARDAN BİRİYDİM. HEPİMİZ ÖĞRENCİYDİK.BABALARIMIZ ,DOKTOR,ECZACI... OLMAMIZI DÜŞLÜYORDU. BİZLERİN DE HAYALİNDE O KADAR VARDI. KENDİ TECRÜBELERİM İÇİNDE HAYALLERİMİN ADIM ADIM OLUŞTUĞUNU DÜŞÜNÜRÜM. BENDE DE DAİMA BİR GEÇ KALMIŞLIK,EZİKLİK OLDU.

SİZ, PROFESÖR ÜNVANINIZLA ERBAA KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANISINIZ. 1930-1940 LI YILLARDA PROFESÖRÜN ERBAA'DA BİLGİSİ DE HAYALİ DE YOKTU. SİZLERİ ZAMANIMIZIN İSTANBULLU ERBAALILARI,  1930 - 1940 LI YILLARDA HAYALLERDE DOLU OLMAYAN HAYAT ŞEKLİNİ,İSTANBULLU OLMAYI SAĞLADINIZ. BUNU BEN, ERBAALILAR İÇİN ANLAMLI BİR KARAR SAYIYORUM. SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYOR, KUTLUYORUM.

ÇOĞUNUZUN DEDESİ, BÜYÜKANNESİ, BABASI, ANNESİ , BENİM, AİLEMİN DOSTU, YAKINIYDI. ONLARIN BAZILARI TANRININ RAHMETİNE KAVUŞTU, ONLARI RAHMETLE ANIYORUM.SAĞ OLANLARA SELAMLARIMI, İYİLİK DİLEKLERİMİ İLETMENİZİ RİCA EDİYORUM. HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM, GÖZLERİNİZDEN ÖPÜYORUM, İYİLİĞİNİZİ DİLİYORUM.

SAYGILARIMLA

CEVDET AYKAN