Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow Tüm Erbaa lılara
Tüm Erbaa lılara

Değerli Erbaalı Hemşehrilerim, Bilindiği üzere Dernekler, Vakıflar ve Diğer Kamu yararına faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri, bir toplumun gelişmişliğini, Kültür seviyesini göstermesi bakımından çok önem arzetmektedir, gelişmiş ülkelerin yönetimleri sivil toplum örgütleri çok önem vermektedir, yönetimde sivil toplumun yeri çok önem  arzetmektedir.
Erbaa halkının gurbet hayatı 20 yüzyılın ikinci yarısından sonra başlamış, özellikle 1990 yıllardan sonra çok yoğun göçler nedeniyle yaşadığı yerin dışına çıkarak gurbete gelmiştir. Dernek, Vakıf gibi konularda biraz geri kalmış olmasına rağmen yinede 1980 yıllardan itibaren bu ihtiyacı hissetmiş, gelişen toplumlarda sivil toplumun önemini farkederek 1990 yılından itibaren resmen yerini Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneğini kurararak Erbaa ve Erbaalıya yakışır bir şekilde faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.
Günümüzde bilişim teknolojilerinin çok hızlı gelişip yayılması, internetin her eve girmesi hatta  mobil araçlarla artık yayla ova her yerde kullanılması, bu teknolojinin etkin biçimde kullanılmasını kaçınılmaz kılmıştır. Bu itibarla bu güne kadar amatörce yaptığımız sitemize biraz daha ağırlık vererek bütün hemşehrilerimizle burda bir arada olmak istiyoruz, ancak bu bizim isteğimizlede olmuyor bu konuda hemşehrilerimize çok iş düşmektedir hatta asıl iş onlara düşmektedir.

Dernek olarak beklentilerimiz sitemize aktif olarak bütün üyelerimizin, bütün hemşehrilerimiz katılmasıdır, sizlerden isteğimiz elinizde bulunan eski resimler, berlgeler, külterel değeri olana eserler, tarihi bilgiler, vesikalar  her ne varsa her türlü bilgiyi paylaşmanızı bu kültür zenginliğimizi gelecek nesillere aktarmamıza yardımcı olacağı gibi sitemizinde güncel olamsını sağlayacaktır.
Saygılarımla. Adnan AK