Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow Kenelerle Savaş
Kenelerle Savaş
 İnsanlarda ölümcül olabilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı"nı bulaştıran kenelere karşı Erbaa ilçemizde "Kınalı Keklik ve Sülün Üretim İstasyonu" açıldı.

Ülkemizde son yıllarda adeta baş belası olan ve birçok kişinin ölümüne neden olan keneye karşı Çevre Orman Bakanlığı’nca doğal yöntemler ile mücadele edilmesi kararlaştırılırken Erbaa ilçemizde Sülün ve Kınalı Keklik Üretim İstasyonu açıldı.

15. Erbaa Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen Atık Su Arıtım Tesisi’nin açılışının ardından Organize Sanayi Bölgesi’nde keneye karşı doğal yollarla mücadele edilmesini sağlayan Sülün ve Kınalı Kekliklerin üretilerek doğaya salınacağı Üretim İstasyonu’nun açılışına geçildi. Burada üretimi yapılan Sülün ve Kınalı Keklikler, ülkemizde kenenin yoğun olarak görüldüğü bölgelerde doğaya salınacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan şunları söyledi:

DOĞAL YÖNTEMLERLE MÜCADELE BAŞLADI

“Çevre Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun yapmış olduğu basın açıklamasında “Artık bilinçsiz avlanmaya son veriyoruz. Kene ve süne gibi haşereler ile artık doğal yöntemler ile mücadeleyi başlatıyoruz” dedi. Yani sülün ve kınalı keklik üreterek, doğaya salacağız. Erbaa Belediye Başkanı olarak sizlere gururla takdim ediyorum. 2005 yılından beri Sülün ve Kınalı Keklik üretiyoruz ve doğaya salıyoruz. Üretmiş olduğumuz Sülün ve Keklikleri Taşova’ya, Niksar’a Reşadiye’ye veriyoruz. Bu işi de elbirliği ile yapacağız. Burası artık Sülün ve Kınalı Keklik üretim vadisi oldu. Çevre Orman Bakanlığı’ndan talep var, ürettiğimiz Sülün ve Keklikleri bedeli karşılığı almak istiyorlar. Bizim para ile işimiz yok. Fazla bir maliyeti yok, bize çok yük olmuyor. Bu işin sevdalısı olan personellerimiz ve onlara yardımcı olan teknik eleman ve veterinerlerimiz var ve projeyi gayet güzel bir şekilde götürüyoruz.”

TABİAT PARKI KURULUYOR

Yenihan, Erbaalılara bir müjde daha vererek Sülün ve Kınalı Keklik Üretim Çiftliği’nin yanına Tabiat Parkı kuracaklarını söyledi. Orman Müdürlüğü ile el ele vererek bir tabiat parkı kurmayı hedeflediklerini beyan eden Yenihan, “Sülün ve Kınalı Keklik Üretim İstasyonumuzun kenarına takriben 5 bin ağaç dikildi ve Erbaa’mıza büyük bir düzenleme alanı kazandıracağız. Tabiat parkını daha da büyüterek kent parkına dönüştüreceğiz. Hedeflerimiz hep ileriye doğru. Kurumsallaştırmak ve sürdürülebilir kılmak için de ufak bir bedel alacağız” dedi.

Sülün ve Kınalı Keklik Üretim İstasyonu’nun açılış kurdelesini Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, Erbaa Kaymakamı Sabri Başköy, Başkan Yenihan ve ilçe Belediye Başkanları ile GOP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli birlikte kesti. Kurdela kesiminin ardından Sülün ve Kınalı Kekliklerin üretim merkezi gezildi.