Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow 2013 yılı Geleneksel gecemizi yaptık
2013 yılı Geleneksel gecemizi yaptık

ERBAA KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2013 YILI GELENEKSEL GECESİNİ BU YIL 01 HAZİRAN CUMARTESİ ÜSKÜDAR NAKKAŞ TEPEDE BULUNAN NAKKAŞ KEBAPTA ERBAALILARIN KATILIMIYLA YAPTI.
Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneği’nin her yıl düzenlediği “Geleneksel Erbaalılar Gecemiz” bu yıl Üsküdar Nakkaş tepede bulunan NAKKAŞ KEBAP’ta yapılmıştır.Resim 1  2  3  4

Merkezi İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Derneğimizin başkanı Prof. Dr. Ceyhun ORAL, protokolü ve tüm misafirleri selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında;

“Değerli Hemşerilerim,..

Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneğinin Değerli Üyeleri, 1990 yılında kurulmuş olup, derneğimiz İstanbul’daki Erbaalıların en önemli kurumsal yapılarından biri olarak 22. yılını tamamlarken, sizlerle birlikte son 18 yıldır kesintisiz olarak geleneksel Erbaalılar Gecesi’ni yapmanın onurunu taşımaktayız.

Derneğimizin son yıllardaki önemli faaliyetlerinden biri de bildiğiniz gibi geleneksel yöre yemekli Pazar toplantılarımız olmuştur. Birçok yöre derneği tarafından örnek alınmaya çalışılan bu toplantılarımızda üyelerimiz birbirlerini görüp temasta bulunurken aynı zamanda konusunda uzman bir konuşmacıyı da dinleme fırsatını bulmaktadırlar.

Derneğimizin en önemli özelliği, sivil toplum anlayışının birçok dernekten farklı olmasıdır. Biz Erbaa Derneğine bir okul gözüyle bakıyoruz. Biz bir birimizle kaynaşırken bir şeyler öğreneceğimiz, büyük kent hayatına entegre olacağımız bir şekilde birimizden etkilenip dünyayı algılayışımızı değiştireceğimiz bir okul gözüyle bakıyoruz. Bunu da yaşama geçirmek için bir takım faaliyetler yapıyoruz. Bu faaliyetler sırasında hem bir birimizi daha iyi tanıyoruz, hem de bir birimizden etkilenip ve bunu da yaşama geçirmek için bir takım faaliyetler yapıyoruz bu faaliyetler sırasında hem bir birimiz daha iyi tanıyoruz hem de getirdiğimiz konuşmacılar vasıtasıyla dünyayı daha iyi algılamaya, kavramaya çalışıyoruz. Aynı zamanda toplumumuzun genelini ilgilendiren ülke gündemini meşgul eden, Sağlıklı beslenme, Küresel ısınma, Osteoporoz ve Aile içi iletişim gibi vs. konularda bilgilendirme vazifesi ile diğer sivil toplum örgütleri ile arasındaki farkı ortaya koymaktadır.

Yönetim Kurulu Üyelerini sahneye sırasıyla davet eden, Başkan Yönetim Kurulunu misafirlere takdim etti.

CEYHUN ORAL

KORAY YAŞAR

ALİ TEPE

FATMA UZUNÖZ

Ayrıca,.. Derneğimizin kurucu üyelerinden dernek Saymanımız, Hacıpazar köyü Dernek Başkanı Adnan AK 2013 yılı Ocak Ayından başlayarak Derneğimiz adına tamamen kendi çabası ile dernek faaliyetlerinin yer aldığı Aylık BÜLTEN çıkarmaya başlamıştır.
 Adnan arkadaşımız burada ilginç bir şey daha yaptı, yine bu yıl ilk defa Bursiyer öğrencilerimizi dernek merkezimizde kahvaltıda buluşturup onların bir birleriyle tanışmasını, kaynaşmasını sağladı. Aynı zamanda onların derneğimizle ilgili görüş ve düşüncelerini aldı ve onları bültende yayınladı. Yine bir öğrencimizi Erbaa Belediye Başkanımız Ahmet YENİHAN’a röportaj yapmaya gönderdi.  Öğrencilerle çok güzel çalışmalar yapıldı. Bu faaliyetlerimizi öğrencilerimizin ders durumlarına göre genişleterek yaygınlaştırmayı planlıyoruz bu şekilde çok güzel sonuçlar çıkıyor. İlginç diyaloglar yaşanıyor. Bu güzel çalışmaları tek başına gerçekleştiren Dernek Saymanımız Adnan AK başta olmak üzere tüm yönetim kurulunu alkışlamanızı istiyorum. Bu çalışmaların yer aldığı bültenimizin şuan 5.sayısı tamamlanmıştır ve masalarınızda mevcuttur. Ayrıca çıkışta da alabilirsiniz. Bu bültenlerden mutlaka alın evlerinizin sehpasında, İşyerlerinizin masasına koyun bir gün gelir mutlaka biri okur. Her yıl düzenlediğimiz adına büyük buluşma dediğimiz tüm Erbaalıların özlemle beklediği geleneksel gecemiz, Erbaalıların tanışıp kaynaşması açısından çok değerli bir buluşma fırsatı olmaktadır.

Bu gecelerde, gelecek bir yılın hedefleri şekillenmektedir. Özellikle öğrencilerimize verdiğimiz bursların kaynağı bu gecelerde oluşturulmaktadır. Bu yıl, İstanbul’da üniversite okuyan 22 Erbaalı öğrencimize derneğimiz tarafından eğitim yardımı yapılmıştır. Öyle umuyoruz ki, bu sayı sizlerin sayesinde her yıl artarak devam edecektir.

Bu itibarla, İstanbul’da veya İstanbul dışında yaşayan tüm hemşerilerimizin derneğimize burs bağışı yapmasını arzu ediyoruz.

Gecemize katılan ve protokolde yer alan misafirlerden;  İstanbul Eski Vali Yardımcısı Hikmet ÇAKMAK,  SGK İstanbul İl Müdürü Murat GÖKTAŞ, BEST Petrol Akaryakıt İnş. San ve Ltd. Şti den Murat ALPASLAN, Erbaa, köy-kasaba dernek başkanları ile Niksar Dernek Başkanı katıldı.

Bizi hiçbir gecemizde bizi yalnız bırakmayan, Erbaa’yı Kelkit Vadisi’nin incisi yapan, özellikle son yıllarda Erbaa’ya kazandırdığı projelerden; İçinde kapalı otoparkı olan, Yöresel ürünler pazarı.

Kültür ve Kongre Merkezi.

Erbaa’nın değerine değer katan Park Vadi projesi.

Erbaalılarında sosyal donatıları olan sağlıklı konutlarda oturması için Tepe şehir–2 toplu konutları gibi projelerle göğsümüzü kabartan Belediye Başkanımız Ahmet YENİHAN Erbaa’dan getirdiği selamları misafirlere ilettikten sonra devam eden projelerinden bahsetmiştir.

Ahmet Yenihan, Dernekçiliğin
zorluklarından bahsederek Dernek Başkanının şahsından tüm Yönetim Kurulu üyelerini tebrik etmiştir. Gerçekten derneğin uzun zamandan beri görev yapan donanımlı oturmuş bir iskelet kadrosunun olduğunu işlerin tıkır, tıkır yürüdüğü görülmektedir dedi. Derneğimize maddi manevi her Erbaalının destek olması bir görevdir. Özellikle işadamlarımızı öğrencilerimiz için derneğimize destek olmaya çağırıyorum dedi.

Yenihan Bursiyer öğrencilerimiz ile tanışarak çok koyu sohbetler yaptı. Geceye konuk olan sürpriz misafirlerden,.. bir konuşma yaptı,… dedi. Gelen misafirlerin hepsinin gözlerinden mutlulukları gözlenmekteydi. Geceyi yaptığımız Nakkaş Kebap salonunun Mekanı, Yemekler ve servis hizmetleri gerçekten çok güzeldi, Sanatçımız Seyhan Güler sesiyle fiziği ile ve bir birinden güzel türküleri ile misafirleri büyüledi. Geceden herkes memnun ve mutlu ayrıldı.

Bu sene gecemize gelemeyen Erbaalılara şimdiden 2014 yılı gecesine hazır olun dedi ve gece saat 24:00 da bitti.