Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow Bursiyer Örencileri ile ilk Kahvaltısını yaptı
Bursiyer Örencileri ile ilk Kahvaltısını yaptı

Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneği 24 Şubat 2013 Pazar günü Bursiyer Öğrencilerine Beşiktaşta bulunan Dernek Merkezinde kahvaltıda buluştu. Kahvaltının amacı Burs alan öğrencileri yakından tanımak, Bursiyer Öğrencilerimizin diğer öğrencilerimizle kaynaşmayı sağlamak en önemlisi “ileriki yıllarda derneğimizi emanet edeceğimiz yöneticileri  Video.1 Video.2 Video.3 Resimler

Bursiyer öğrencilerimiz içinden yetiştirmek” için başlattığımız ilk  kahvaltı buluşmasıydı.Ayrıca İlk sayısını bu yıl Ocak ayında çıkardığımız”daha çok dernek faaliyetlerimizin yer aldığı ”BÜLTEN” hakkında idi.

Kahvaltımız saat 10.00 da dernek merkezinde başladı. Dernek Başkanımız Prof.Dr. Ceyhun ORAL’ın, iş programı nedeniyle katılamadığı kahvaltının Organizasyonu Erbaa Derneği Kurucu Üyesi “Saymanı” Hacıpazar Köyü Dernek başkanı Adnan AK, Erbaa Derneği Kurucu üyesi “Yönetim Kurulu üyemiz” Yusuf ŞENER, Erbaa Derneği Yönetim Kurulu üyeleri “Karayaka Dernek Başkanı” Şakir TAŞOVA, “Değirmenli Dernek Başkan Yrd.” Ümit ACAR ve Fatma UZUNÖZ tarafından yapılmıştır.

Dernek Saymanı Adnan AK yaptığı konuşmada,..

Değerli öğrenciler böyle bir kahvaltı düzenlememizin nedeni,..
Öncelikli olarak hepimiz Erbaalıyız, aynı memleketin, aynı yörenin insanlarıyız, burası sizin evinizdir, her zaman bir aile ortamında olduğu gibi kendinizi rahat hissetmenizi istiyoruz. Bu kahvaltı vesilesi ile dernek yöneticileri Bursiyer öğrencilerimizi yakından tanımaya çalışırken, sizlerde dernek yöneticilerimizi tanıyacak, ayrıca diğer Erbaalı öğrencilerimizle tanışıp kaynaşacaksınız.

Bu kaynaşma neticesinde iyi bir sinerji ortaya çıkarabilirsek, size sunulan imkanlar ile sizden sonra derneğimizde Bursiyer olacak öğrencilerin sayısını artırmak, derneğimizin toplum yararına yürüttüğü faaliyetlerde, ülkemizin geleceği olan siz değerli öğrencilerimizin kısaca “GENÇ BEYİNLERDEN” istifade ederek bu güne kadar yapılamayanları birlikte yapmaktır amaçlanan.

Sevgili öğrenciler yapılmayanlar dedik ,“yapılmayan neydi” biraz özeleştiri yapmak gerekirse, ben Erbaa Derneği kurucu üyesiyim,  adım “Adnan AK” yaklaşık altı dönemdir dernek yöneticisiyim.  Yıllardır kaynaklarımızın en önemli gider kısmını, verdiğimiz öğrenci bursları teşkil etmektedir. Ama ne hikmetse burs verdiğimiz öğrenciler okul bitip iş hayatına atıldığında bir daha derneğe uğramamakta, yılda bir defa yaptığımız geleneksel gecelerimize bile gelmemektedir, bu durum dernek yönetici olarak bizleri gerçekten çok üzmektedir.

Bu konuda yöneticiler olarak bizim mutlaka eksiklerimiz vardır onu kabul edelim, ancak bizim kültürümüzde var olan “ahde vefa” denen bir söz var. Birazcık vefalı olmak gerekmez mi? Biz bu kadar vefasızmıyız? Diye de sitem etti. Eğer burs verdiğimiz öğrenciler iş hayatına atıldığında dernekle irtibatını devam ettirip, dernek faaliyetlerine katılmış olsa biz bu kadar uzun bir süre dernek yöneticiliği yapamayız, yapmamamız lazım.

Biz eksiklerimizi biliyoruz,..
Daha önce hiç yapmadığımız kahvaltılar bu eksiklerden bir tanesidir. Eğer biz burs verdiğimiz öğrencilerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz, onları derneğe kazandırabileceğimiz uygun ortamları sağlayabilseydik, hepsi olmasa bile büyük ekseriyeti dernek bünyesinde üye veya yönetici olurdu. Bundan sonra sizin uygun bulacağınız zamanlarda çok farklı etkinlikleri birlikte yapmayı planlıyoruz dedi.

Sevgili öğrenciler son yaptığımız çalışma, dernek faaliyetlerinin yer aldığı ilk sayısını Ocak 2013 ayında çıkardığımız BÜLTEN olmuştur,.. Değerli öğrenciler bülten tamamen amatörce yapılan bir uğraşı sonucu ortaya çıkmıştır. Ben ayrıca Hacıpazar Köyü Derneği kurucusu ve Başkanıyım, köy derneğimizde yaptığımız faaliyetlerin kaybolmaması, dernek faaliyetlerini toplu halde herkese duyurabilmek ve katılımı artırmak, en önemlisi bu çalışmaları gelecek nesillere aktarmak için böyle bir eksikliği gördüğümden bir arayış içindeyken bülten tesadüfen ortaya çıkmıştır.

Bülteni hazırladığımda güzel bir çalışma olduğunu düşündüm, aynı çalışmayı Erbaa Derneğinde de yapmak bizim için daha güzel bir hizmet olacaktı, hemen hazırlamaya başladım. Bültenin 1.sayısını tamamlayıp, Başkanımız Prof.Dr.Ceyhun ORAL’la paylaştığımda çok beğenmesi üzerine, bültenin devamını getirmeye, webde yayınlamaya, basılı hale getirip özellikle bilgisayar kullanmasını bilmeyen,  interneti olmayan veya internet kullanamayan üyelerimizin ev ve iş yerlerine ulaştırıp, faaliyetlerimizi gerektiği gibi herkese duyurabileceğimiz değerli bir çalışma olduğunu düşündük, özelikle bültenimizin gelişmesi, içeriğinin zenginleşmesi için gençlerin desteğine ve enerjisine her zaman ihtiyacımız olacak,  çünkü bu dernek bir gün mutlaka sizlere emanet edilecektir. Gelecek için şimdiden hazırlanmanızda yarar var. Hedefimiz öncelikli olarak derneğimizi emanet edeceğimiz gençleri yetiştirmek, en önemlisi gelecek nesillere, “her yönetim dönemine ait 24 adet aylık bülteni” bir fasikül haline getirip gelecek nesillere bırakacağımız en önemli dernek mirası “doküman belge” halinde aktarmak olacaktır dedi.

Bülten için İlk Röportajı Belediye Başkanı Ahmet YENİHAN ile yapan Bursiyer öğrencimiz Merve KONYAR’a teşekkür etti, çalışmasını çok beğendiğini söyledi. Gerçekten gençlere güvenmenin, gençlerin önünü açıp sorumluluk vermenin ne kadar önemli olduğu Merve’nin bu çalışması ile bir kez daha görülmüştür dedi. Burada Merve’yi Ulusal basında görev yapan bir Gazeteci gibi kabul edip, bütün iş yoğunluğuna rağmen zaman ayırarak çok güzel uğurlayan Başkanımız Ahmet YENİHAN’a da ayrıca teşekkür ediyorum dedi.

Derneğimizden 4. yıldır burs alan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf Öğrencisi Elif ARSLAN’ ile, Boğaziçi Üniversitesinde okuyan Merve KONYAR’ın, bültenimizde yayınlanmak üzere kendi kalemlerinden dernekte yaşadıkları, düşüncelerini içeren, farklı ve etkili bir bakışla “insanları düşünmeye ve harekete geçirmeyi” amaçlayan yazılarından çok duygulandığını belirten Adnan AK “gençlerle beraber olmanın etkisi hemen hissetim dedi. Aynı yazıları Burs alan diğer öğrencilerimizden de isteyeceğiz, ben inanıyorum ki diğer öğrencilerimizde daha değişik bakış açıları ile faaliyetlere renk ve zenginlik katacaktır dedi.

Erbaa Derneğinin en önemli gücünün, 80 ihtilalından önce neredeyse bir birine kurşun atan insanların, İstanbul da bir araya gelerek bütün siyasi görüş ve farklılıkları bir kenara bırakıp, büyük fedakârlıklar yaparak Erbaalıları topladıkları ilk kurumsal yapıdır Erbaa derneği, bu dernek adeta bir hayat okulu gibidir, İstanbul da kurulan Erbaa ve köylerine ait derneklerin, doğdu yerdir Erbaa Derneği. Erbaa Dernekler Federasyonu da burada doğmuştur. Bu dernekte görev yapan üyelerimizin birçoğu mutlaka kendi derneklerinde yönetici, söz sahibi olmuştur. Sizlerde bu dernekte edindiğiniz bilgi ve tecrübe ile bulunduğunuz yerlerde mutlaka görev alacaksınız. Sevgili Öğrenciler unutmamanız gereken tek şey, “farklılıklarınızı bir kenara bırakarak” Erbaa için, ülkemiz için el, ele kol, kola omuz, omuza olun, daha güçlü olalım, daha iri ve daha diri olalım diyor. Hepinizi sevgilerinle selamlıyorum dedi.

Öğrenciler ve yöneticilerin kendi aralarında yaptığı değerlendirmede çok verimli bir kahvaltı oldu, bundan sonra bu tip organizasyonları daha sık yapalım, Erbaa ve Erbaalılar için herkesin fedakârlık yapması gerekir bizlerde bu fedakârlı yapmaya hazırız diyerek 17 Mart 2013 Pazar günü 2. Düzenleyeceğimiz kahvaltıda buluşmak üzere toplandı sona erdi.

Adnan AK

Erbaa Kültür ve Dayanışma