Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow Erbaa Derneği 2011 yöre yemekli geleneksel toplatısını yaptı
Erbaa Derneği 2011 yöre yemekli geleneksel toplatısını yaptı
 Sevgili Erbaalı hemşerilerim ve Erbaa dostları;
Artık bir bağımlılık haline gelen, ne zaman bir yenisi olacak, gene hangi ilginç konu ve konuşmacı olacak diye sabırsızlıkla bekliyorum.
Pazar toplantılarının 2011 yılı son toplantısına hoş geldiniz.
İstanbul’daki hemşeri derneklerinin işlevi ne olmalıdır, ne işe yararlar sorusunu kendime hep sormaktayım?.   Diğer Resimler

Bizler Anadolu’nun belli bir yöresinin kültür harmanından gelmekteyiz. Aynı yöreden köken aldığımız için birbirimizin kültür kodlarını çok iyi bilmekteyiz. Dolayısıyla birbirimizin samimiyetini daha kolay anlayabilir, daha kolay işbirliği yapabiliriz. Yöremiz kültürünün evrensel kültürle, algılayabildiğimiz kadarıyla, yaşadığımız kent kültürüyle kıyaslayıp avantaj ve dezavantajlarını anlayabilir ve bunu birbirimizle paylaşabiliriz.
Yani bir araya gelme,  etkileşim işin başıdır, her şey onunla başlar. Ama güzel de devam etmelidir. Hemşeriler bazen bir cenazede, bazen bir düğünde, bazen bir tv programında, bazen bir yürüyüşte bir araya gelmeli, bazen de bugün olduğu gibi yöresinin kültürünün kökenlerini, kodlarını anlamak için, yöresinin 50 yıl önceki günlük sosyal hayatına sanki bir zaman makinesiyle yolculuk yapıp o günlerin coşkusunu, o günlerde yaşayanların algılarından, “ağzından” dinlemek için de toplanmaktır.

İnsan çocukluğunu, çocukluğunun geçtiği kenti, arkadaşlarını ve anılarını hafızasında sanki evinin büfesinde sakladığı değerli bir kristal takım gibi saklar. Ulu orta çıkarmaya kıyamaz, değerinin anlaşılmayacağından korkar hep orada o ilk güzelliğiyle kalsın ister. O kristal takımı değerli misafirlerinin geldiği onun kıymetini anlayacakların bir arada olacağı sofraya saklar.
İşte o sofra bu gün geldi. Şimdi hepimiz o anıların değerini bilen kişilerle beraberiz, öyleyse  önce Rafet Hocam çıkarsın o kristal takımı büfesinden, sonrada hepimiz katkıda bulunalım, yani kendi kristal takımızla hafızamızdaki ilginç anıları dökerek ortaya.Bu gün biraz eğlenelim, biraz duygulanalım biz bunu hakkediyoruz dostlar.
Evet, Rafet Hocam çalıştır o zaman makinasını artık ! Buyur söz sizin,..

Not.devamını Rafet Hocamızın kaleminden yayınlayacağız.Diğer Resimler