Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow 2011 yılı geleneksel gecesinimizi yaptık
2011 yılı geleneksel gecesinimizi yaptık
            Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneği’nin her yıl düzenlediği “Geleneksel Erbaalılar Gecemiz” geçen sene olduğu gibi bu yıl da Anadolu yakası, Maltepe Sahil’de bulunan Tokatlı hemşerimize ait, WONDERLAND eğlence merkezinde yapılmıştır. Merkezi İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Derneğimizin başkanı Prof. Dr. Ceyhun ORAL, protokol ve tüm misafirleri selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında;“Değerli Hemşerilerim,

“Değerli Hemşerilerim,
            Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneğinin Değerli Üyeleri, 1990 yılında kurulmuş olan derneğimiz İstanbul’daki Erbaalıların en önemli kurumsal yapılarından biri olarak 21. yılını tamamlarken, sizlerle birlikte son 14 yıldır kesintisiz olarak geleneksel Erbaalılar Gecesi’ni yapmanın onurunu taşımaktayız.
           Derneğimizin son yıllardaki önemli faaliyetlerinden biri de bildiğiniz gibi geleneksel yemekli Pazar toplantılarımız olmuştur. Birçok yöre derneği tarafından örnek alınmaya çalışılan bu toplantılarımızda üyelerimiz birbirlerini görüp temasta bulunurken aynı zamanda konusunda uzman bir konuşmacıyı da dinleme fırsatını bulmuşlardır.
          Tüm Erbaalıların özlemle beklediği geleneksel gecemiz, Erbaalıların tanışıp kaynaşması açısından çok değerli bir buluşma fırsatı olmaktadır. Bu gecelerde, gelecek bir yılın hedefleri şekillenmektedir. Özellikle öğrencilerimize verdiğimiz bursların kaynağı bu gecelerde oluşturulmaktadır. Bu yıl, İstanbul’da üniversite okuyan 32 Erbaalı öğrencimize derneğimiz tarafından eğitim yardımı yapılmıştır. Öyle umuyoruz ki, bu sayı sizlerin sayesinde her yıl artarak devam edecektir. Bu itibarla, İstanbul’da veya İstanbul dışında yaşayan tüm hemşerilerimizin derneğimize burs bağışı yapmasını arzu ediyoruz.
          Yönetim kurulumuzda görev yapan ve derneğimize çok önemli katkıları olan 5 köy ve kasaba dernek başkanımız mevcuttur. Derneğimizin bilgisi ve desteği ile bu dernek başkanlarımızın oluşturduğu komite, Ekin Tv’deki “Erbaa Konuşuyor” adlı programı başarıyla yürütmüştür. Bu program vasıtasıyla Erbaa’nın tanıtımına büyük katkı sağlanmış ve Tokat’ın ilçeleri arasında Erbaa adeta kıskanılır hale gelmiştir. Erbaa artık herkesin tanıdığı bir dünya şehri olmuştur.
          Birbirine inanan, birbirine güvenen ve Erbaa’nın gücüne güç katmak isteyen, Erbaa’mızın köy ve kasabalarına ait 10 derneğin katılımı ile resmen kuruluşu tamamlanan “Erbaa Dernekler Federasyonu”, hiç şüphesiz ki, İstanbul’daki Erbaalıları güçlenmesinde, sorunlarını daha kolay aşılmasında büyük rol oynayacaktır.
           Gecemize katılan ve protokolde yer alan misafirlerden;
          Bizi hiçbir gecemizde yalnız bırakmayan Erbaa’yı Kelkit Vadisi’nin incisi yapan, başarısı ile göğsümüzü kabartan Belediye Başkanımız Ahmet YENİHAN bir konuşma yaparak, dernekçiliğin zorluklarına işaret etmiş ve herkesin derneğe destek olmasını istemiştir.
           Tokat’a ve Erbaa’mıza çok önemli hizmetleri olmuş eski bakanlarımızdan, soyadıyla bağrımıza bastığımız Ali Şevki EREK gecemize renk katmıştır. Kendisi, EREK soyadının nereden geldiğini, bu soyada layık olmak için nasıl çaba sarf ettiğini ve Erbaa insanının çok vefalı olduğunu belirterek Erbaalılarla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir.
           İstanbul 1. Bölge MHP Milletvekili adayı Tokat’lı hemşerimiz Bahar ARGIN ile 3. Bölge MHP Milletvekili adayı Erbaalı hemşerimiz Hami ARICI birer konuşma yaparak “Bu gecede siyaset olmaz, hemşerilerimizi saygıyla selamlıyor, desteklerinizi bekliyoruz” demişlerdir.
           Derneğimizin kuruluşundan bu güne kadar maddi manevi çok önemli katkılar sağlayan KAYALAR Ailesi’ni temsilen gecemize katılan Zafer KAYALAR her yıl olduğu gibi bu yılda en önemli katkıyı yapmıştır.
           Erbaalı işadamlarımızdan Ragıp ULUPINAR ve yine Erbaalı hemşerimiz Prof Dr. Fatih DURMUŞOĞLU ve Noterimiz Muharrem DİLEK de ciddi miktarda bağışta bulunmuşlardır.
           Protokolümüzde yer alan diğer misafirlerimiz ise, Maltepe Belediye Başkanı Prof Dr. Mustafa ZENGİN, Afetten Sorumlu İstanbul Vali Yardımcımız Hikmet ÇAKMAK, Emniyet Baş Müfettişi Hasan DİKİCİ, Enerji Uzmanı Hayırsever hemşerimiz Özkan AĞIŞ, Yeni Erbaa Gazetesi sahibi Hüsamettin ÇETİNKAYA, emekli öğretmen Durmuş UZUNÖZ ve kardeş İlçemiz Niksar’a ait “NİKSARLILAR EĞİTİM, GELİŞTİRME VE DAYANIŞMA DERNEĞİ” adına gecemize katılan Başkan Yardımcısı İ.Hakkı TAHMİSCİOĞLU’dur.
          Köy ve kasaba derneklerimizin de yoğun katılımı ile gerçekleşen organizasyonumuz, bağışlar açısından da en verimli gecemiz olarak kayıtlara geçmiş olup, hemşerilerimiz tarafından çok beğenilmiş olması bütün yorgunluklarımızı bizlere unutturmuştur. Gecemize katılarak bizimle beraber olan tüm üyelerimiz ile mazereti nedeniyle gelemeyip çiçek gönderen, telgraf çeken tüm üyelerimize teşekkür eder saygılar sunarım.

Prof. Dr. Ceyhun Oral
Erbaa Kültür ve Dayanışma