Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow ÖSS Say.Türkiye 8.cisi Erbaadan
ÖSS Say.Türkiye 8.cisi Erbaadan
Üye Değerlendirme: / 10
Kötüİyi
Yazar Adnan AK
Çarşamba, 15 Temmuz 2009
 Image
Erbaa Hacıpazar Köyü Nufusuna kayıtlı olup, Tokat Sigara Fabrikasında İŞÇİ olarak çalışan Ali DURAN' ın kızı Rahime DURAN Say-2 puan türünde Türkiye 8.si olmuştur. Kızımızı, onu yetiştiren ailesini ve emeği geçen bütün öğretmenlerini tebrik ediyoruz. Haberin devamını ve kızımızın hikayesini basında çıktığı gibi takip edelim.

Tokat ilimizdeki seçkin liselerden birisi olan ve yeni taşındığı binasında çok daha güzel bir ortamda öğrencilerine hizmet veren Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi bu yıl yine ÖSS dereceleri ile adından söz ettirdi. Say-2 puan türünde Türkiye 8.si olan Rahime Duran ile yine Say-2’de Türkiye 170.si olan Furkan Çetin’in Fen Lisesi öğrencisi olduğunu söyleyen Okul Müdürü Mehmet Yorulmaz, okul olarak yaptıkları dereceler ve başarıları hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başarılı öğrencilerden Rahime Duran ve Furkan Çetin ile öğrencilerin ailelerinin katıldığı ortamda gazetecilere bilgi veren Fen Lisesi Müdürü Mehmet Yorulmaz, şunları dile getirdi:

TÜRKİYE 8.Sİ
FEN LİSESİ’NDEN ÇIKTI
“Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi olarak 2009 ÖSS sonuçlarını ve başarılarımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Okul birincimiz ve Türkiye 8.si Rahime Duran ile yine derece yapan Türkiye 170.si Furkan Çetin arkadaşımız burada. Türkiye genelinde ilk 1000’e giren arkadaşlarımızın bazıları mazeretleri dolayısıyla katılamadılar. Bu sene 48 mezun verdik. Bu 48 mezunumuzun Say-2 puan bazında ilk binde 3, ilk 2 binde 7, ilk 5 binde 16, ilk 10 binde 24 ve ilk 15 binde 31 öğrencimiz var. Bu şunu gösteriyor; 48 mezunumuzun 24 tanesi istedikleri şekilde tıp fakültelerine yerleşme şansına sahipler. Güzel bir başarı elde ettik.
Tokat Fen Lisesi 2002-2003 eğitim-öğretim yılında açıldı. Bu dönem 4. mezunlarımıza baktığımızda Say-2 ham puan ortalamasına baktığımızda 269.234 gerçekten bu güzel bir sonuç. Bu güne kadar Fen Liseleri arasında Karadeniz Bölgesi’nde 3.lüğümüz vardı. Türkiye’deki tüm özel ve devlet ve Fen Liseleri arasında ilk 50’nin içerisinde yer aldık. Sanıyorum bu sene çıtamız biraz daha yükseldi. Bundan sonra da yükselmeye devam edecek. Sonuçların, bu başarının alınmasında tüm okul kadromun yanı sıra ailelerin de çok büyük katkısı var. Onları da kutluyorum.”Okulun Rehber Öğretmeni Hayrettin Kartal, “Öğrencilerimizin başarısı uzun soluklu ve düzenli çalışmanın neticesinde olmuştur. Bugüne kadar öğrencilerimiz bizi yanıltmadı. Çalışmaları neticesinde hem okulumuzun hem de ilimizin ismini duyurdular. Bundan sonra da öğrencilerimizin bu başarılarını sürdüreceklerine inanıyorum. Sınavlara hazırlanan öğrencilerimize tavsiyem düzenli ve sistematik çalışsınlar” dedi.

‘SİSTEMLİ ÇALIŞTIM’
Yapılan açıklamalarının ardından Türkiye genelinde oldukça güzel bir başarı elde eden Fen Lisesi birincisi ve Say-2 puan türünde Türkiye 8.si Rahime Duran da duygularını paylaştı. Duran, “Ben sistemli olarak çalıştım. Bu sistemli çalışma bana sınavda başarı getirdi. Ailem, Tokat Fen Lisesi ve Sınav Dershanesi de benim hep arkamda oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Seneye ÖSS’ye girecek olan adaylara da şu tavsiyede bulunmak isterim. Kesinlikle sistemli çalışsınlar. Bunu oturturlar ve kendilerine güvenirlerse her türlü başarıyı elde ederler. Çünkü ben de bu konuda çok yol katettim. Önlerine bir hedef koysunlar ve onun için çalışsınlar. Tıp okumayı istediğimiz için Hacettepe İngilizce Tıp bölümünü tercih etmeyi düşünüyorum” dedi.

‘DÜZENLİ ÇALIŞTIM,
SOSYAL HAYATIMI İHMAL ETMEDİM’
Bir diğer başarılı öğrenci olan ve Türkiye derecesi yapan Furkan Çetin ise, “Ben de lise 1’den itibaren düzenli bir çalışma temposu içerisinde oldum. Gerçekten uzun bir maratondu; ama bu maratondan başarı ile çıktığıma inanıyorum. Bunda katkısı bulunan Tokat İhya Balak Fen Lisesi’nin çalışkan ve fedakar Müdürü Mehmet Yorulmaz Hocama ve emeği geçen öğretmenlerimiz ile ayrıca Bilgi Dershanesi Müdürü Şevki Hocama ve tüm kadrosuna, tabi ki aileme sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Adaylara söyleyeceğim, hiçbir zaman kitaplara gömülüp kalmasınlar, sosyal hayatlarını da sürdürsünler. Ancak bunun ayarını kendilerine göre yapsınlar. Bu sınavı bir son olarak değil, yüce milletimize hizmet edebilmek için bir başlangıç olarak görmeleri lazım. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ben de Hacettepe İngilizce tıp istiyorum. Tıp baba mesleği olduğu için bana cazip geliyor.” Şeklinde konuştu.

AİLELER ÇOK MUTLU
Furkan Çetin’in annesi İnci Çetin ile Rahime Duran’ın babası Ali Duran da çocuklarına çalışmaları konusunda kesinlikle baskı yapmadıklarını iletirlerken çocukları sınava girecek aileleri özellikle bu konuda uyardılar ve sınav öncesinde çocuklarından daha çok heyecanlı olduklarını, ancak bu heyecanlarını kesinlikle belli etmediklerini söylediler. Her iki öğrencinin velisi de çocukları ile gurur duyarken çok mutlu olduklarını ifade ettiler.Fen Lisesi’nin başarılarının anlatıldığı toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.