Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Coğrafi Yapı arrow Ulaşım
Ulaşım

Erbaa, Kuzey Anadolu'da bulunan Kelkit vadisi üzerinde yer alır. Tarih boyunca önemli bir geçit alanı olarak kullanılmıştır. Doğudan batıya yada batıdan doğuya yapılan seferlerde ordular, genellikle hep bu vadi yolunu kullanmışlardır. Onun içindir ki halk, bu gün bu yola "Ulu yol" demektedir. Gerçekte bu yol tarihte tali bir "Kral yolu" gibi kullanılmıştır. Mevcut bilgilere göre; Amasya'yı Niksar'a bağlayan ve bölgeden geçen iki yol vardır. Birisi Amasya-Sonusa Boğazkesen-Hayati-Manasköy-Niksar istikametindeki yol. Evliya Çelebi, "Ulu yol" dan üç, Eksel yolundan iki defa geçtiği rivayet edilmektedir.

Bu gün için Erbaa'nın ulaşım problemi önemli ölçüde çözülmüştür. Samsun-Erzurum kara yolu Erbaa'dan geçmektedir. Bu yol üzerinde yapılan yeni otobüs terminali, ilçemize büyük bir hizmet olmuştur. Bu bakımdan ilçe merkezinin Erbaa-Niksar-Tokat-Sivas ve Erbaa-Amasya-Samsun ile irtibatı iyi vasıflı yollarla sağlanmaktadır Her saat Minibüs vardır.
Erbaa çıkışlı Tokat, Amasya, Samsun, Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum Merkezli, ayrıca yol güzergahında bulunan diğer iller de dahil olmak üzere Karayolu ile sürekli özel sektöre ait son model otobüslerle tarifeli ulaşım  herzaman vardır.