Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow Özgür ÇEK Eskişehir Sporla Anlaşmak üzere
Özgür ÇEK Eskişehir Sporla Anlaşmak üzere

Erbaa Hacıpazar Köyünden Osman ÇEK'in Torunu, Kadir ÇEK'in Oğlu  Özgür ÇEK  27.02.2009 İtibariyle Profesyonel Olarak Fenerbahçe Spor Kulübü ile 5 yıllık Resmi sözleşme imzalamıştır. Genç Kardeşimize Profesyonel Futbol Hayatında Başarılar Dileriz.

Doğum tarihi:03.01.1991
Doğum Yeri:Tokat - Erbaa
Boyu:1.74
Kilosu:67
Mevkii: Sol bek, sol açık
Forma Numarası:3-11
Fenerbahçe'ye Geliş Tarihi:2006

Daha Önce Oynadığı Takımlar:İstanbul HARBİŞ. Pendik.

Millilik Sayısı: 44
Başarıları:Avrupa Şampiyonası 3.'lüğü, B Gençler İİstanbul Şampiyonluğu. Karadeniz Oyunları 2.'liği

Fenerbahçe Spor Kulübü Resmi İnternet Sitesinden Haber:

PAF Takımımızın başarılı oyuncularından Özgür Çek profesyonel hayata başlıyor. 27 Şubat 2009 Cuma günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Basın toplantı odasında saat 14.00'de yapılacak imza töreni ile profesyonel anlaşmaya imza atacak olan oyuncumuz Özgür Çek, bugüne kadar 44 kez milli oldu. 3 Ocak 1991 yılında Erbaa'da dünyaya gelen Çek. 2002'de Harb-iş, 2004'de Pendikspor'da oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye gelmişti,.. devamı aşağıdadır.

PAF Takımımızın başarılı oyuncularından Özgür Çek, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Basın Toplantı Odası'nda 5 yıllık profesyonel sözleşmesine imza attı. Saat 14.00'de başlayan imza töreninde Özgür Çek'e Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu ile Altyapı Koordinatörümüz Şenol Çorlu eşlik etti.

Törende öncelikle söz alan Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu, Özgür'ü yetiştiren ailesine ve hocalarına teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi: "Sizlere daha önce Abdülkadir'in imza töreninde birkaç genç arkadaşımızı daha transfer edeceğimizi söylemiştim. Bugün, gençleştirme projesiyle ilgili bir adım daha atıyoruz. İlk örneği Özgür Çek. Altyapımızda yetişen genç arkadaşımız, Pazartesi günü A Takım'la birlikte antrenmana çıkacak. Yetenekli genç futbolcuları kulübe kazandırma amaçlı projemiz devam edecek. Özgür'ün babası Kadir Bey'e, Altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyemiz Ömer Temelli'ye ve Altyapı Koordinatörümüz Şenol Çorlu'ya teşekkür ediyorum. Kendisinin üst düzeyde önemli bir futbolcu olacağına inanıyorum ve ona 'Hoş geldin' diyorum"

Altyapı Koordinatörümüz Şenol Çorlu ise öğrencisi hakkında şunları söyledi: "Genç ve yetenekli arkadaşlarımızı kulübümüze kazandırmak öncelikli hedefimizdi. Bu hedefimizi birer birer gerçekleştiriyoruz. Özgür, kişiliğiyle, karakteriyle ve yeteneğiyle uzun yollar Fenerbahçe'ye hizmet edecektir. Kendisinden sonra gelecek arkadaşlara da örnek oluşturacaktır.
Şu an Teknik Direktör Aragones'in Paf takımda takip ettiği 2'den fazla futbolcumuz da bulunuyor. Onlar da bu prosedürden geçecekler. Sadece bizim altyapımız değil, Fenerbahçe'de oynayacağına inandığım genç yetenekleri de takip ediyoruz. Özellikle Almanya'yı yakından takip ediyoruz. Gökhan Töre ile anlaşmıştık ancak kendisi Chelsea'de oynamayı takdir etti. Özgür'e teşekkür ediyorum. Başkan Aziz Yıldırım'a ve tüm Fenerbahçe Yönetim Kurulu'na şahsım ve altyapı adına ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

İmza atan yeni transferimiz Özgür Çek de son olarak söz aldı ve "Beni buraya layık gören Başkanımız Aziz Yıldırım'a ve Yönetim Kurulu'na teşekkür ediyorum. Bana olan güvenlerini boşa çıkarmayacağım. Bu formanın ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Ve karşılığını vereceğime inanıyorum. Roberto Carlos benim örnek aldığım bir futbolcu. Onunla aynı takımda olmak ve idmanlara çıkmak çok heyecan ve gurur verici." dedi.

Özgür Çek imza attıktan sonra, basın mensuplarının bu kadar genç futbolcuyu bir arada transfer eden ve etme planı bulunan Fenerbahçe'nin, bir pilot takım kurma gibi bir düşüncesinin olup olmadığı yolundaki soruya Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu şu açıklamayı yaptı: "Evet bir pilot takım kurma düşüncemiz var. Önümüzdeki sezon veya daha sonraki sezonda, Bank Asya Ligi veya onun altındaki ligden bir takımı pilot takım olarak düşünüyoruz. A Takımımızda kadroya giremeyen oyuncularımız, bu pilot takıma göndermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Özgür Çek hakkında:

Özgür Çek, 3 Ocak 1991 yılında Tokat Erbaa'da dünyaya geldi. 8 yaşında altyapımızda futbola başladı. Daha sonra 2002'de Harb-iş, 2004'de Pendikspor'da oynadıktan sonra 2006 yılında tekrar Fenerbahçe'ye geldi. U 17 ve U 19 Milli takımlarında tam 46 kez görev aldı.
Fenerbahçe profesyonel futbol takımıyla bugün 5 yıllığına sözleşmesini imzalayan yıldız oyuncu sol açık mevkiinde oynuyor.