Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Derneğimiz arrow Başkanımızın Mesajı
Başkanımızın Mesajı
  Üyelerimize Mektup,..

Değerli Hemşerilerim, Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneğinin  Değerli Üyeleri,...

1990 yılında kurulmuş olan derneğimiz İstanbuldaki Erbaalıların en önemli kurumsal yapılarından biri olarak 17. yılını tamamlarken, son 10 yıldır kesintisiz olarak geleneksel Erbaa'lılar gecesini de yapmanın onurunu taşımaktadır.

Derneğimiz 2007 yılında kuruluşundan beri en güçlü dönemini yaşamaktadır.Geniş ve fedakar yönetim kurulu üyeleriyle düzenli toplantılar yapmakta, 20 Erbaalı Üniversite öğrencisine her ay burs vermekte, Erbaa’lı hemşerilerimizin imkanlarımız oranında her türlü yardımına koşmaktadır.Dernek merkezimizin bilgisayar, projeksiyon ve internet bağlantıları tamamlanmış olup web sitesi gittikçe zenginleşmektedir.

Derneğimizin son yıllarda ki önemli faaliyetlerinden biri de bildiğiniz gibi  gelenekel yemekli Pazar toplantılarımız olmuştur.Birçok yöre derneği tarafından örnek alınmaya çalışılan bu toplantılarımızda üyelerimiz hem birbirlerini görüp temasta bulunurken konusunda uzman bir konuşmacıyı da dinleme fırsatını bulmuşlardır.

6 Mayıs Pazar günü saat 13.00 de yapacağımız yöresel yemekli Pazar toplantımızda konuşmacı konuğumuz gene üyemiz olan hemşerimiz Psikiyatrist Uz Dr.Basri Doğu olacaktır.Herkesi ilgilendiren  bir güncel konu olan depresyon, anksiyete ve panik atak hakkında bizleri bilgilendirecek ve sağlıklı bir ruhsal yaşam için bunlarla nasıl baş etmemiz gerektiği konusunda bizleri aydınlatacaktır.

Bu arada derneğimizin tütün olan amblemini değiştirmeyi düşündüğümüzü , rehber çalışmaları için bir ön anlaşma yaptığımızı bildirelim. Rehber için üyelerimizin fotoğraflarına ihtiyaç vardır, sayın üyelerimizin gelirken birer fotoğraflarını bekliyoruz. Bu yıl ki Erbaa gecesine Burs katkısı yapanların öncelikli alınacağı bir örnek fasikül yetiştirmeyi planlıyoruz.

Geleneksel Erbaalılar gecesi bu yıl 26 Mayıs Cumartesi gecesi geçen sene yaptığımız Tarabya CENT koleji bahçesinde Havuz başında yapılacaktır.Belediye başkanları, Milletvekilleri ,Erbaa lı Vali ve Kaymakamların , işadamlarının ve sanatçıların katılımıyla gecenin çok renkli geçmesini bekliyoruz. Geceye sanatçı olarak Erbaadan Teyfik Huri arkadaşımız ilk kez katılacaktır. Erbaalı tiyatro sanatçımız Engin Günaydın da ( Bir demet Tiyatro’nun zabıta İrfanı, Avrupa yakasının Burhanı) katılma sözü vermiştir, kendisini aramızda dernek faaliyetlerimize destek verirken görmekten mutluluk duyacağız.

Geçen yıl ki gecemizin canlı ve kusursuz geçmesin de ve topladıkları piyango gelirleriyle bu yıl verdiğimiz bursların sayısının artmasında büyük katkısı olan derneğimizin kadın yönetim kurulu üyelerimiz bu yıl ki gece içinde çalışmalarına başlamıştır. Bu yönetim kurulu üyelerimiz : Sezer Süzer,Beril Gürkan,Ayşen Gürkan, Günal Balcı, Vecih Güngör, Nur Şenel, Ayten Baygan, Ebru Süzer sizlerle temas edecek ve vereceğiniz hediyeleri gecede ki piyango çekilişine hazırlayacaklardır, katkılarınızı bekliyoruz.

6 Mayıs Pazar günü dernek merkezimizde görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.

Prof.Dr.Ceyhun Oral

Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı