Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI 2015
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI 2015
Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneği, Prof. Dr. Ceyhun Oral başkanlığında, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Çamiçi, Zafer Kayalar, Şefik Kıyak, Nur Şener, Zeki Öncü, İhsan Baygan, Muzaffer Bölücü, Hüseyin Çoban, Nihat Güngör ve Recai Karagöl katılımıyla, Öğretmenler Günü Kutlaması'na ev sahipliği yaptı.  'Eğitim Sürecinde Öğretmenin Öğrenciler ile Etkinliklerindeki Çabaları' konusunu ele alındı. Konuya girilmeden önce, insanın çok değerli ve önemli bir varlık olduğu dile getirildi. O nedenle çocuğun, gencin ve yetişkinin eğitimlerinin rastlantılarla ve deneme- yanılmalarla olamayacağı anlatıldı. Bu açıdan bakıldığında, öğretmenin okulda ve toplumda yararlı sonuçlara ulaşabilmesi için, iyi bir eğitimden geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Bir başka açıdan, öğretmenin kişilik olarak, bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı olması, vazgeçilmez bir koşul olarak anlatıldı. Bilgi ve Kültür alanında donanımlı, toplumun aydınlanmasında öncü olması gerektiği söylendi. Prof. Cemalettin Göbelez, kemanı ile dinleti sundu. Eşi hanımefendi, bir tanesi Öğretmen Marşı olmak üzere, katılımcılarla beraber, üç eser seslendirdi. Erbaa'dan gelen emekli öğretmenlerimiz, Siyami Aydın ve Necdet Aslan, öğretmenlik hakkında düşüncelerini belirtti ve anılarından örnekler verdiler. Katılımcı diğer öğretmenlerimiz ve misafirlerimiz söyleşilere katıldılar.

İstanbul'da üniversitede okuyan öğrencilerimiz, etkinliğimize aktif olarak katılıp, görüş bildirdiler. Kısacası, Erbaalı hemşehrilerimiz, 3 kuşak birbirinin öğretmeni - Rafet Çağlar, öğrencisi Cevat Onursal ve öğrencisi Reşat Karabağ- yukarıda belirtilen içerikteki konulara değindiler. Erbaalılar için haz ve sevinç duyulan bir gün yaşadılar. Kültürel etkinliklerimiz ve mutlu buluşmalarımız devam edecektir.