Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow Yeni Yönetim Yöre Yemekli Sohbet Top. yaptı
Yeni Yönetim Yöre Yemekli Sohbet Top. yaptı
 Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneği Yöre Yemekli Sohbet toplantısını yaptı. Toplantımızın konuşmacısı Yeni Yönetim Kurulu Üyemiz Süleyman KARA  özetle; Sigorta Sunumunda,  Kasko, Trafik, Yangın, Dask, Bireysel Emeklilik, Sağlık Sigortaları konusunda önemli bilgiler verdi. Özellikle 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren Bireysel Emeklilik Sigortalarında devletin yıllık brüt asgari ücretin %25’ine kadar katkı sağlayacağı (her 100 TL. için 25 TL.) konusunu hatırlatarak,imkanı olan hemşerilerimizin bu hususu  değerlendirmeleri halinde gelecekte önemli tasarruflar sağlayabileceğini belirtmiştir.

Mantar Sunumunda ise,..
Bilgi sahibi olmadan doğada yabani mantarın toplanıp yenilmemesini, yabani mantarın öldürücü olup olmadığını anlayabilecek hiçbir pratik yolun bulunmadığını, zehirlenmelerde hiçbir şey yedirilip içirilmeden süratle tıp doktorlarına başvurulması gerektiğini, bu konuda yeterli bilgi sahibi olunduğunda, batıda olduğu gibi bizde de hem lezzetli yenilebilir mantarların keşfedilerek, hem de doğada temalı yürüyüş yapılabildiğini aktarmıştır. Katılımcılarımız toplantımızın çok verimli geçtiğini önemli bilgiler edindiklerini belirttiler.
Dernek Başkanımız

olduğunu, ancak
değişen zaman içinde ihtiyaçlara cevap veremediği durumlarda sürümlerini yükselterek, yazılımlarını güncelleyerek günün ihtiyaçlarına cevap verir hale getirmektedirler. Bizlerinde hem insan olarak hem de yönetim kurulumuza yeni aldığımız üyelerle, derneğimizin sürümünü yükselttiğimizi yazılımını güncellediğimizi düşünüyoruz. Buna mutlaka ihtiyaç duyuluyor. Yeni yönetim kurulunun şevkli çalışmalarından ne kadar doğru bir iş yaptığımız  belli oluyor dedi.

Bizim gibi sivil toplum kuruluşu derneklerin en önemli görevinin bizim bu gün yaptığımız toplantılara benzer toplantılarla İstanbul da yaşayan üyelerinin kafalarındaki sürümü yükselterek günümüzün dünyasına ve ihtiyaçlarına daha uygun, daha mutlu bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Toplantıya Erbaa Derneği Kurucularından olan 82 yaşındaki büyüğümüz Siyami BAŞARA, Dernek Kurucu üyelerimizden Denetim Kurulu üyemizNecmi YURTALAN, eski Yönetim Kurulu üyelerimizden şimdiki Denetim Kurulu Başkanımız Emekli Öğretmen Hüseyin ÇOBAN, ve eşi Emekli Öğretmen Safiye ÇOBAN, Dernek Kurucu üyelerinden, şimdiki Dernek Saymanı İstanbul Vakıflar Böl.Müd. görevli Adnan AK(Hacıpazar Der.Başk), yine Dernek Kurucu üyelerimizden şimdiki Yönetim Kurulu Üyemiz  Emekli İşçi  Yusuf ŞENER  katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Prof.Dr. Ceyhun ORAL, Başkan Yrd. Emekli Zabıta Müdürü Hüseyin ÇAMİÇİ (Hosan Der.Başk.), Genel Sekreter Şefik KIYAK, Yönetim Kurulu Üyelerimiz,.. Emekli  Sezer SÜZER, Emekli sigorta Denetim Başkanı (Halen sigorta Hakemi olarak görev yapan)Süleyman KARA, İstanbul Vakıflar Böl.Müd.Yönetici Şakir TAŞOVA(Karayaka Der.Başk. v e eşi), Vakıfbank’ta yönetici Osman İlker DİLEK, Emekli Emniyet Müdürü Muzaffer BÖLÜCÜ ve eşi,  Nur ŞENER, Yıldız Tek Ünv.Memur Fatma UZUNÖZ, Bahçelievler Belediyesinde görevli Nevzat KÖK(Koçak Der.Başk.),Cerrahpaşa Tıp Fak.görevli Ümit ACAR(Değirmenli Der.Bşk.Yrd.), İnşaat Mühendisi Yusuf AKGÜN, Şişe camdan Emekli İbrahim ARSLAN(Eski Akkoç Der. Başk. Arkadaşımız SVAVAROSKİ taş işleme ATATÜRK portresi hediye etti.) ve Emekli Öğretmen Memet YILMAZ katıldı.

Misafirlerimiz arasında;.. Erbaa Belediye Meclis Üyesi Mustafa KÖKLÜ, Tokat Vakfı Kurucularından Emekli Albay Mustafa GÜMÜŞ, Rumeli Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kardiyolog Uzm.Dr. Servet ÇEVİK, Fransa’da 7 yıl Büyükelçilikte görev yapan Emekli Öğretmen Kadıköy Tüketicileri Koruma Dernek Başkanı İhsan GÜMÜŞ. Erbaa’dan gelen Emekli Öğretmen Hasan BEK, İşçi Emeklisi Sendikacı Zeki ÖZGÜ, Dikilitaş Ebubekir Camii İmamı Fahri KORAL ve Eşi Kuran Kursu Öğretmeni Müzeyyen KORAL ile yine bir başka Din görevlimiz Eski Camii İmamı Diyanet İşl.Bşk Hac Organizasyonu Mekke Görevlisi Abdurrahman UĞUR katıldı. Erbaa Dernekler Federasyonu Başkanlığından Murat TOKAT(Üzümlü Der.Başk.), Fevzi AKBULUT(Gökal Eski Der.Başk.), Şahidün ÜSTÜNDAĞ(Gümüşalan Der.Başk.), Hazmi ATEŞ(Akgün Der.Başk.), Nurhan APAÇIK( Koçak Der.Başk.), Mehmet UZUN(Akkoç Der.Başk.Yrd.) , Ahmet KAPLAN(Gökal Der.Başk.), Dernek üyelerimizden Ayşe YALÇIN (Cüre) Çiçekçi Bayram BOLAT ile ismin sayamadığımız üyelerimiz ile Hanımefendiler katıldı ile Bursiyelerimizden Halil YOLAL, Elif ARSLAN ve Onur ÇALIŞKAN katıldı.

Toplantımızı Tokat Gündem Gazetesinden Asım UZUN, Memleketim Tokat Gazetesinden Selahattin MEMİŞ İzledi. Fotoğraflarımızı Profesyonel Fotoğrafçı olan Koçaklı hemşerimiz Sezgin KANAT çekmiştir kendisine çok teşekkür ederiz. Toplantımız 12.12.2012 tarihinde Akşam Saat 17:00 da Yönetim Kurulu olarak toplanmasına kararlaştırılarak dağıldı.

Not:diğer resimleriz