Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Derneğimiz arrow 2012 yılı Geleneksel gecemiz
2012 yılı Geleneksel gecemiz

Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneği’nin her yıl düzenlediği “Geleneksel Erbaalılar Gecemiz” bu yıl Üyelerimizin isteği üzere Avrupa yakası, Trabya da bulunan CENT koleji Sosyal Tesisleri Havuz başında yapılmıştır.

Merkezi İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Derneğimizin başkanı Prof. Dr. Ceyhun ORAL, protokol ve tüm misafirleri selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında;

“Değerli Hemşerilerim,

Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneğinin Değerli Üyeleri,

1990 yılında kurulmuş olan derneğimiz İstanbul’daki Erbaalıların en önemli kurumsal yapılarından biri olarak 22. yılını tamamlarken, sizlerle birlikte son 15 yıldır kesintisiz olarak geleneksel Erbaalılar Gecesi’ni yapmanın onurunu taşımaktayız.

Derneğimizin son yıllardaki önemli faaliyetlerinden biri de bildiğiniz gibi geleneksel yemekli Pazar toplantılarımız olmuştur. Birçok yöre derneği tarafından örnek alınmaya çalışılan bu toplantılarımızda, üyelerimiz birbirlerini görüp temasta bulunurken aynı zamanda,  konusunda uzman bir konuşmacıyı da dinleme fırsatını bulmuşlardır.

Tüm Erbaalıların özlemle beklediği geleneksel gecemiz, Erbaalıların tanışıp kaynaşması açısından çok değerli bir buluşma fırsatı olmaktadır. Bu gecelerde, gelecek bir yılın hedefleri şekillenmektedir. Özellikle öğrencilerimize verdiğimiz bursların kaynağı bu gecelerde oluşturulmaktadır. Bu yıl, İstanbul’da üniversite okuyan 41 Erbaalı öğrencimize derneğimiz tarafından eğitim yardımı yapılmıştır. Öyle umuyoruz ki, bu sayı sizlerin sayesinde her yıl artarak devam edecektir. Bu itibarla, İstanbul’da veya İstanbul dışında yaşayan tüm hemşerilerimizin derneğimize burs bağışı yapmasını arzu ediyoruz.

Değerli Erbaalılar,..

Gecemize katılan ve protokolde yer alan misafirlerden;

Bizi hiçbir gecemizde yalnız bırakmayan “dar imkanlarına rağmen” Erbaa’yı Kelkit Vadisi’nin incisi yapan, bir çok ilde bulunmayan tesisleri yatırımları Erbaa’ya kazandıran, başarısı ile göğsümüzü kabartan Belediye Başkanımız Ahmet YENİHAN bir konuşma yaparak, dernekçiliğin zorluklarına işaret etmiş ve herkesin derneğe destek olmasını istemiş, Erbaalılarla beraber olmanın çok güzel olduğunu randevularımı bu geceye denk getirmemeye özellik gayret sarf ettiğini belirtmiştir.

Tokat’a ve Erbaa’mıza çok önemli hizmetleri olmuş eski bakanlarımızdan, MHP Tokat Milletvekilimiz Reşat DOĞRU gecemize renk katmış, Erbaa insanının çok vefalı olduğunu belirterek Erbaalılarla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir. Erbaa’dan gecemize katılmak için gelen Gökal Belediye Başkanı Osman AKBULUT ve Değirmenli Belediye Başkanı Nurettin CELEP misafirleri selamladıktan sonra Erbaalılarla beraber olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etmişlerdir.

Protokolümüzde yer alan diğer misafirlerimiz ise, Afetten Sorumlu İstanbul Vali Yardımcımız Hikmet ÇAKMAK, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet METİLLİ, İstanbul Vergi Müfettişi Grup Başkan Yardımcısı Mehmet BAŞ, Emniyet Baş Müfettişi Hasan DİKİCİ, Göz Doktorumuz Nusret BAŞ, katılmışlardır.

Ayrıca Derneğimizin kuruluşundan bu güne kadar maddi manevi çok önemli katkılar sağlayan KAYALAR ailesini temsilen gecemize katılan Zafer KAYALAR her yıl olduğu gibi bu yılda en önemli katkıyı yapmıştır.

Erbaalı işadamlarımızdan Ali YILMAZ, Mehmet KAVAL, Osman ŞAHİN, Zeki ÖCAL, Mehmet ÖCAL, Emin KOLCU ve kardeş İlçemiz Niksar’a ait “NİKSARLILAR EĞİTİM, GELİŞTİRME VE DAYANIŞMA DERNEĞİ” Başkanı İ.Hakkı TAHMİSCİOĞLU sürpriz dansçı ile gecemize renk katmıştır.

Geleneksel gece düzenleme konusunda yeteri kadar tecrübeye sahip olmamıza rağmen, Ses düzeni başta olmak üzere ufak tefek aksaklıklar olmuştur. İkram, servis ve sanatçı genel olarak hemşerilerimiz tarafından çok beğenilmiş olması bütün yorgunluklarımızı bizlere unutturmuştur.

Gecemize katılarak bizimle beraber olan tüm üyelerimiz ile mazereti nedeniyle gelemeyip çiçek gönderen, telgraf çeken tüm üyelerimize teşekkür eder saygılar sunarım.

Prof. Dr. Ceyhun Oral

Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı