Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow Dernek İftarımıza Davet
Dernek İftarımıza Davet
On bir ayın sultanı olan Ramazana kavuşanlara  ne mutlu, Erbaa Kültür be Dayanışma Derneği olarak Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz İFTAR bu yıl 28 Ağustos Cumartesi günü, Beşiktaş Yıldız Teknik Üniversitesi içinde bulunan ÇATI RESTORAN da yapılacaktır. Erbaalılar olarak hep birlikte iftar yapmak dileğiyle.

Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de, Yüce rabbimiz oruç hakkında şöyle buyuruyor:

''Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için  oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi sizlere de farz kılındı.''  (Bakara 183 )

RARAMAZAN AYININ FAZİLET VE ESRARI RI
  • Mubârek Ramezân ayı, çok şereflidir.
  • Bu ayda yapılan, nâfile nemâz, zikr, sadaka ve bütün nâfile ibâdetlere verilen sevâb, başka aylarda yapılan farzlar gibidir.
  • Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir.
  • Bu ayda bir orucluya iftâr verenin günâhları afv olur. Cehennemden âzâd olur. O oruclunun sevâbı kadar, ayrıca buna da sevâb verilir. O oruclunun sevâbı hiç azalmaz.
  • Bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafîfleten, onların ibâdet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de afv olur. Cehennemden âzâd olur.
  • Ramezân-ı şerîf ayında, Resûlullah (s.a.v.), esîrleri âzâd eder, her istenilen şeyi verirdi.
  • Bu ayda ibâdet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasîb olur.
  • Bu aya saygısızlık edenin, günâh işliyenin bütün senesi, günâh işlemekle geçer.
  • Elden geldiği kadar ibâdet etmelidir.
  • Allahü teâlânın râzı olduğu işleri yapmalıdır.
  • Bu ayı, âhıreti kazanmak için fırsat bilmelidir.
  • Kur'ân-ı kerîm, Ramezânda indi.
  • Kadr gecesi, bu aydadır.
  • Ramezân-ı şerîfde, iftârı erken yapmak, sahûru geç yapmak sünnetdir. Resûlullah (s.a.v.) bu iki sünneti yapmağa çok önem verirdi. İftârda acele etmek ve sahûru gecikdirmek, belki insanın aczini, yiyip içmeğe ve dolayısı ile herşeye muhtâc olduğunu göstermekdedir. İbâdet etmek de zâten bu demekdir.
  • Hurma ile iftâr etmek sünnetdir.
  • İftâr edince, (Zehebez-zama vebtellet-il urûk ve sebet-el-ecr inşâallahü teâlâ) düâsını okumak, terâvîh kılmak ve hatm okumak mühim sünnetdir.
  • Bu ayda, her gece, Cehenneme girmesi gereken, binlerce müslimân afv olur, âzâd olur.
  • Bu ayda, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır.
  • Şeytânlar, zincirlere bağlanır.
  • Rahmet kapıları açılır.

Kur'an-ı Kerim'de, Ramazan ayının önemi ve başlama zamanı ile ilgili olarak Rabbimiz şöyle buyuruyor
''(O sayılı günler) Ramazan ayıdır ki, Kur'ân; insanlara hidâyet (doğru yol) rehberi, doğru yolun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak onda(ki Kadir gecesinde) indirildi. Sizden kim (mâzereti olmaksızın) bu ay(ın ilk hilâlin)e erişirse/görürse hemen orucunu tutsun, kim de hasta veya seferde (olup da yer) ise, tutmadığı günler sayısınca (câiz olan) başka günlerde (orucunu kazâ etsin). Allah sizin hakkınızda kolaylık ister, zorluk istemez. Bu da, o sayıyı (kazâ ile) tamamlamanız ve size yol göstermesine karşılık Allah'ın yüceliğini tanımanız içindir. Olur ki (düşünür de) şükredersiniz.'' Bakara - 185

Yüce Rabbimizin Tevbe Suresi'nde buyurduğu Mü'minlerin özellikleri şunlar...
 ''(O mü'minler;) tövbe edenler, ibâdet edenler, hamd edenler, oruç tutanlar, rükû edenler, secde edenler, iyiliği emredip kötülükten vazgeçirmeye çalışanlar ve Allah'ın sınırlarını (koyduğu hükümleri) koruyanlardır. (İşte, böyle) mü'minlere (cenneti) müjdele!''Tevbe – 112